Wij zijn...
Connextion

Hoe installeer je Google Analytics 4?

Lees hier hoe je zelf Google Analytics 4 kan installeren.

Google Analytics 4 is de nieuwste versie van Google’s webanalysetool, die een meer holistische en flexibele benadering van website-analyse biedt dan zijn voorganger, Universal Analytics. GA4 maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om betere inzichten te bieden in het gedrag van websitebezoekers, wat kan leiden tot meer gerichte campagnes en betere conversieratio’s.

Volg de onderstaande stappen om Google Analytics 4 te installeren:

Stap 1: Maak een Google Analytics-account aan

Als je nog geen Google Analytics-account hebt, maak je er een aan door naar https://analytics.google.com te gaan en de instructies te volgen. Als je al een account hebt, ga je door naar de volgende stap.

Stap 2: Maak een Google Analytics 4-property aan

Als je bent ingelogd op je Google Analytics-account, klik je op ‘Beheer’ in de linkerbenedenhoek van de pagina. Klik op ‘Property’ en selecteer ‘Create Property’. Kies ‘GA4’ als het type property en volg de instructies om de property aan te maken.

Stap 3: Verzamel de GA4-trackingcode

Zodra je de GA4-property heeft aangemaakt, klik je op ‘Webstream’ in de property-instellingen en vervolgens op ‘Add Stream’. Voer de vereiste informatie in en selecteer ‘Create stream’. Je wordt nu naar de pagina geleid met de GA4-trackingcode.

Stap 4: Installeer de GA4-trackingcode op jouw website

Plaats de GA4-trackingcode op elke pagina van jouw website, direct voor de afsluitende </head>-tag. Je kunt de trackingcode handmatig toevoegen of gebruik maken van een Google Analytics-plugin om dit automatisch voor je te doen. Je kunt ook gebruik maken van Google Tag Manager om de trackingcode toe te voegen.

Stap 5: Verifieer de installatie van de GA4-trackingcode

Nadat je de trackingcode hebt geïnstalleerd, moet je controleren of deze correct werkt. Ga hiervoor terug naar de GA4-property-instellingen, klik op ‘Webstream’ en selecteer de juiste stream. Klik op ‘Check status’ om de status van de trackingcode te controleren. 

Google Analytics 4 is nu geïnstalleerd!

LinkedIn
WhatsApp
Email

Inhoudsopgave