Wij zijn...
Connextion

Hoe voeg je een betaalmethode toe en/of hoe wijzig ik dit in mijn Google Ads account?

Het toevoegen of wijzigen van een betaalmethode aan je Google Ads-account is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je advertenties soepel verlopen en je advertentiekosten correct worden gefactureerd. Volg onderstaande stappen om het proces te doorlopen om een factureringsconfiguratie aan je Google Ads-account toe te voegen. Wil je een nieuwe betaalmethode toevoegen of wijzigen? Scroll dan door naar onder!

Factureringsconfiguratie toevoegen

Stap 1: Inloggen op je Google Ads- account

Ga naar de Google Ads-website (ads.google.com) en log in met je bestaande inloggegevens. Zorg ervoor dat je het juiste account selecteert waaraan je de betaalmethode wilt toevoegen.

Stap 2: Toegang tot betalingsinstellingen

Na het inloggen, klik je op het gereedschapspictogram (te vinden in de rechterbovenhoek) om het “Tools en instellingen” menu te openen. Hierin selecteer je de optie “Instellingen voor facturering” onder ”Facturering” en klik je erop.

Stap 3: Nieuwe factureringsconfiguratie toevoegen en instellen

Je wordt nu geleid naar de factureringsconfiguratie. Klik op ”Een nieuwe factureringsconfiguratie maken” en volg de instructies om de instellingen voor de nieuwe factureringsconfiguratie in te voeren. Dit kan onder ander betrekking hebben op factureringstype (bijvoorbeeld postpaid of prepaid), factureringstermijn en eventuele budgetbeperkingen.

Stap 4: Budgetinstellingen invoeren

Wanneer je de factureringsconfiguratie hebt voltooid, kun je je budgetinstellingen invoeren. Dit omdat het bedrag dat je bereid bent te besteden aan je campagnes binnen de opgegeven factureringsperiode.

Stap 5: Verificatie en bevestiging:

Afhankelijk van de instellingen die je configureert, kan Google Ads om verificatie vragen. Dit kan het verifiëren van je betaalgegevens of andere informatie inhouden. Volg de instructies om de verificatie te voltooien.

Stap 6: Opslaan en bevestigen

Nadat je alle relevante instellingen hebt ingevoerd en eventuele verificatie hebt voltooid, sla je de nieuwe factureringsconfiguratie en budgetinstellingen op. Controleer alle informatie zorgvuldig voordat je de configuratie definitief opslaat.

Betaalmethode toevoegen of wijzigen

Stap 1: Inloggen op je Google Ads-account

Ga naar de Google Ads-website (ads.google.com) en log in met je bestaande inloggegevens. Zorg ervoor dat je het juiste account selecteert waaraan je de betaalmethode wilt toevoegen.

Stap 2: Toegang tot betalingsinstellingen

Na het inloggen, klik je op het gereedschapspictogram (te vinden in de rechterbovenhoek) om het “Tools en instellingen” menu te openen. Hierin selecteer je de optie “Overzicht” onder ”Facturering” en klik je erop.

Stap 3: Betaalmethodes beheren

Je wordt nu geleid naar het overzicht van je facturering. Hier zie je verschillende opties met betrekking tot betalingsinstellingen. Klik op “Betaalmethoden” om naar de pagina te gaan waar je je betaalmethodes kunt beheren.

Stap 4: Een betaalmethode toevoegen

Op de “Betaalmethoden”-pagina zie je een knop om een nieuwe betaalmethode toe te voegen. Deze knop heet”Betaalmethode toevoegen” heten. Klik hierop om het proces te starten.

Stap 5: Kies je betaalmethode

Je krijgt nu een lijst met beschikbare betaalmethoden te zien, zoals creditcards, bankoverschrijvingen, PayPal, etc. Selecteer de betaalmethode die je wilt toevoegen aan je account.

Stap 6: Voer de benodigde informatie in

Volg de instructies om de benodigde informatie in te voeren voor de gekozen betaalmethode. Dit kan informatie zijn zoals creditcardgegevens, bankrekeninginformatie, PayPal-accountgegevens, etc.

Stap 7: Verificatie en bevestiging

Na het invoeren van de benodigde informatie, zal Google Ads hoogstwaarschijnlijk een verificatieproces uitvoeren om te controleren of de opgegeven betaalmethode geldig is. Volg de instructies om de verificatie te voltooien. Dit kan bijvoorbeeld een kleine transactie op je betaalmethode inhouden om de geldigheid te bevestigen.

Stap 8: Opslaan en bevestigen

Zodra je betaalmethode is geverifieerd, krijg je de mogelijkheid om je wijzigingen op te slaan. Controleer alle ingevoerde informatie zorgvuldig en klik op de knop om je wijzigingen op te slaan.

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, is het gelukt om betaalmethode te koppelen.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande stappen nog vragen hebben, stel je vraag dan gerust via de mail!

LinkedIn
WhatsApp
Email

Inhoudsopgave