Wij zijn...
Connextion

Wat is nu precies de functie van een XML feed?

Een gids voor XML-feeds in performance marketing: Wat ze zijn en waar ze voor worden gebruikt.

Als je begint in de wereld van performance marketing, kan je verschillende termen en concepten tegenkomen die wat overweldigend kunnen zijn. Een van die termen is “XML-feed”. In dit ondersteunend artikel zullen wij je helpen begrijpen wat een XML-feed is en wat het doel ervan is in performance marketing.

Wat is een XML-feed?

XML (eXtensible Markup Language) is een veelgebruikt formaat voor het structureren en delen van gegevens over verschillende platforms en toepassingen. Een XML-feed is een document dat is opgemaakt in XML en regelmatig bijgewerkte gegevens bevat, zoals productinformatie, nieuwsartikelen of vacatures.

In performance marketing spelen XML-feeds een vitale rol bij het verstrekken van up-to-date informatie over producten, diensten of aanbiedingen aan affiliates. Deze gegevens helpen affiliates bij het genereren van inhoud voor hun websites, zodat hun publiek accurate en actuele informatie ontvangt.

Waarvoor wordt een XML-feed gebruikt?

XML-feeds hebben verschillende toepassingen in performance marketing. Enkele van de meest voorkomende gebruiksscenario’s zijn:

  • Productfeeds voor affiliate marketing
  • Aanbiedingsfeeds voor CPA-netwerken
  • Nieuwsfeeds
  • Prijsvergelijking

In ons geval hebben we een XML-feed nodig om Google Shopping-campagnes op te zetten. Je vindt verschillende plug-ins voor je website om gemakkelijk een XML-feed te maken en te exporteren. In de onderstaande lijst vind je de meest gebruikte plug-ins voor Shopify, Lightspeed, Magento en WooCommerce:

Shopify XML feed

Feed voor Google Shopping van Simprosys (https://apps.shopify.com/google-shopping-feed) is een Shopify-app waarmee je XML-feeds voor je producten kunt maken en exporteren. Deze app is speciaal ontworpen om feeds te genereren voor Google Shopping, maar de XML-feeds kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Het biedt functies zoals feed-aanpassing, productfiltering en automatische updates.

Lightspeed XML feed

LS-Feeds (https://ecom-support.lightspeedhq.com/hc/en-us/articles/220320888-Custom-feeds-creating-your-own-feed#twig) is een externe service die is ontworpen voor Lightspeed en waarmee je XML-feeds voor je producten kunt maken en exporteren. De service ondersteunt aangepaste feed-sjablonen en biedt een gebruiksvriendelijke interface om te definiëren welke productgegevens in de feed moeten worden opgenomen. Het ondersteunt ook planning en automatische updates om je feed actueel te houden.

Magento XML feed

Xtento Product Feed Export (https://www.xtento.com/magento-extensions/magento-product-feed-export-module.html) is een extensie voor Magento waarmee je XML-feeds voor je producten kunt maken en exporteren. Met zijn intuïtieve interface kun je aangepaste XML-sjablonen definiëren en specificeren welke productgegevens in de feed moeten worden opgenomen. Het biedt ook functies zoals filtering, planning en automatische updates.

WooCommerce XML feed

Product Feed PRO voor WooCommerce (https://nl.wordpress.org/plugins/product-xml-feeds-for-woocommerce/) is een krachtige plug-in voor WooCommerce waarmee je XML-feeds voor je producten kunt maken en exporteren. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je de structuur van de feed kunt aanpassen, specifie

Deze plug-ins en services zouden je de functionaliteit moeten bieden die nodig is om XML-feeds te creëren en exporteren voor elk van de genoemde e-commerce platforms. Zorg ervoor dat je degene kiest die het beste past bij jouw specifieke vereisten en platform.

LinkedIn
WhatsApp
Email

Inhoudsopgave